Thermia Maalämpöpumput

Thermia Maalämpö - Lämpötehdas

Lämpötehdas on valtuutettu Thermia jälleenmyyjä Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella.

Myymme ja asennamme Thermia lämpöpumput avaimet käteen periaatteella. Thermian valikoimasta löytyvät perinteiset maalämpöpumput, invertteri maalämpöpumput, ilmalämpöpumput ja ilmavesilämpöpumput.

Thermian historia alkoi jo vuonna 1923

Thermia on ruotsalainen lämpöpumppumerkki, jota Suomessa myy ja markkinoi Thermia Partners Oy. Thermian lämpöpumppujärjestelmät lämmitykseen, veden lämmitykseen ja viilennykseen kehittää ja valmistaa ruotsalainen Thermia Lämpöpumput. Tutkimustyö ja  tuotekehitys tapahtuu yhdessä Euroopan moderneimmasta kehityslaitoksessa Arvikassa, joka on ollut Thermian keskus alusta alkaen.
 
Thermia Lämpöpumput on osa Oy Danfoss Ab:ta.

 

 maalämpökaivo - lämpötehdas

Miten maalämpö toimii?

  1. Porataan noin 100-200 m syvä reikä
  2. Reikään upotetaan putki, jossa neste kiertää
  3. Neste lämpiää kallion lämmöstä, joka on varastoitunutta auringon energiaa
  4. Lämmennyt neste pumpataan lämpöpumppuun
  5. Kompressoritekniikka tuottaa lämpöä lämpöpumpussa
  6. Neste pumpataan takaisin putkeen
 

 

Hyödyntääksemme maalämpöä, maahan porataan reikä tai metrin syvyyteen maahan kaivetaan keruuputkisto. Tavallisesti porausreikä on 100 - 200 m syvä. Reikään upotetaan putki, jota pitkin lämmönkiertoneste kiertää. Neste lämpiää maaperän lämmöstä ja tuloksena saadaan maalämpöä energiakaivosta. Energiatehokkaan kompressoritekniikan avulla lämpöpumppu hyödyntää lämmön ja jakaa lämmön talon lämpö- ja lämminvesijärjestelmään.

Kun neste on luovuttanut lämmön lämpöpumppuun, pumpataan neste takaisin porausreikään lämpenemään uudelleen. Maalämmön neste voi myös kiertää maassa noin metrin syvyydessä maanpinnasta maakiertoa pitkin. Tällöin ei tarvita porausreikää.

Neste kiertää maapiirissä jatkuvasti vuodesta toiseen. Maalämpö huolehtii itse itsestään ja lämpöpumpun käyttöikä on yleensä 20 - 30 vuotta. Säännöllinen huoltaminen voi nostaa käyttöikää huomattavasti.

Maaperään varastoitunutta aurinkonenergiaa on tarjolla lähes rajattomasti. Joskus kuulee väitteen, että maalämpö voi loppua, mikäli tietyllä alueella porataan useita reikiä. Väite on kuitenkin epätosi ja maalämpö ei voi loppua, kunhan lämpökaivojen etäisyydet pidetään riittävän pitkinä. Etäisyyden tulee olla ainakin 20 metriä.

Thermia Diplomat Inverter
Thermia Diplomat Optimum G3
Thermia Diplomat Optimum
Thermia Mega M-XL

Kysy tarjous asennettuna >>